Nieuws

All4finance sponsort Diede de Groot

All4finance sponsort Diede de Groot

Rolstoeltennisster Diede de Groot is het tennisseizoen 2018 fantastisch begonnen door de Australian Open op haar naam te schrijven. In een spannende finale tegen de Japanse nummer één Yui Kamiji bleef de Groot met 7-6 en 6-4 zonder set verlies tijdens de haar tweede deelname aan het Grand Slam toernooi in Melbourne.

Tijdens haar debuut aan de Australische Grand Slam in 2017 werd de Groot in de eerste ronde uitgeschakeld. Het was de eerste ervaring met de enorm hoge temperaturen van de Australische zomer. De 21 jarige rolstoeltenisster uit Oudewater koos er daarom voor dit jaar al snel na de jaarwisseling naar ‘Down Under’ af te reizen. Gelijk aan de andere favorieten, speelde Diede ter voorbereiding op de Australian Open voor twee toernooien in Sydney en Melbourne. Na twee vroege uitschakelingen ging de inmiddels gearriveerde coach Amanda Hopmans hard aan de slag met haar pupil om met het juiste gevoel aan het grote toernooi te beginnen.

Omgaan met de warmte
Diede oogde gelijk scherp in de eerste ronde. Haar Duitse opponent Kruger had geen schijn van kans tegen het dwingende spel van de speelster van TV Nieuwe Sloot. Ook in de tweede set nam Diede haar lessen van de eerste warme weken mee. Het spelen met een pet zorgde voor de benodigde verkoeling in het halve finale duel tegen Aniek van Koot. Diede kon zich op gaan maken voor twee finales; zowel in de single als in de dubbel was de Japanse Kamiji haar tegenstander.

Geweldige stap naar de nummer 1 positie
In de dubbelfinale van afgelopen vrijdag kon Diede lang haar powertennis niet laten zien. Het spel werd pas beter in de tweede set, echter Buis en Kamiji kregen het duo Koot en de Groot na een 0-6 in de eerste set met 4-6 in een korte partij snel op de knieën. 

Diede had na de dubbelfinale nog een dag om zich voor te bereiden op de grote finale. Eenmaal op de baan van het aardig goed gevulde Margaret Court Arena kon de nummer twee geplaatste zich helemaal los spelen van spanning en de zware omstandigheden waarin ze ruim drie weken getennist had. De neutrale toeschouwer zou de Japanse nummer één van de plaatsingslijst wellicht een derde set gegund hebben, maar het was de Groot die na een spannende eerste set (7-6) in de tweede set de touwtjes in handen nam en na het laatste punt de armen in de lucht gooide. Met de overwinning op haar grootste concurrent komt de nummer één positie op de wereldranglijst weer een stukje dichterbij.

Hoge verwachtingen
Vanuit Nederland kan worden geconcludeerd dat Diede heel goed op weg is om de hoge verwachtingen voor 2018 waar te maken. Al eerder waakte coach Hopmans voor een te groot optimisme, hoewel ook nu deze Grand Slam titel zonder set verlies indruk maakt. De Groot: “Ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning. Maar wat waren het zware weken. De steun van de bondscoach en vooral van Amanda was van groot belang. Op naar de volgende toernooien, maar ik ben blij dat ik na de lange reis terug naar huis een korte vakantie heb ingepland.”

Diede en Amanda richten zich nu op enkele toernooien in maart en april. Vervolgens komt Diede in eigen land voor Nederland uit tijdens de World Team Cup, waarna als snel de Grand Slam op het Franse gravel van Roland Garros te wachten staat.  Met goede resultaten kan Diede wederom een mooie slag maken om het gat naar de Japanse nummer één te dichten.

We blijven je volgen Diede!

Reacties op: All4finance sponsort Diede de Groot